„Amenințare la securitatea națională”. La Washington se vorbește despre cum Rusia ar plasa o armă nucleară în spațiu

0
33
Președintele Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților din SUA, Mike Turner, a pus la dispoziția tuturor membrilor Congresului informații despre o „amenințare gravă la adresa securității naționale” a SUA. Mai multe surse au spus pentru CNN că amenințarea este legată de Rusia.
Două surse familiare cu discuțiile din Congres au spus că informațiile sut legate de dorința rușilor de a plasa o armă nucleară în spațiu. Scopul nu ar fi să arunce o armă nucleară pe Pământ, ci mai degrabă să o folosească împotriva sateliților, potrivit ABC News.

„Este foarte îngrijorător și foarte sensibil”, a spus o sursă, care a adăugat că informațiile sunt „o mare problemă”. Mai mulți membri ai Congresului au spus că este o problemă gravă, dar nu una care să provoace alarma publică. Acum 5 zile, Rusia a lansat în spațiu o rachetă Soyuz-2-1v, care transporta o „încărcătură clasificată” pentru Ministerul Apărării. Satelitul Kosmos-2575 se află acum pe orbită și sub controlul Forțelor Aeriene și Spațiale Ruse, a scris pe Twitter analistul de securitate Colby Badhwar.

Citește mai mult la: www.digi24.ro/stiri/externe/congresmenii-americani-au-aflat-informatii-despre-o-amenintare-grava-la-adresa-securitatii-nationale-surse-cnn-e-legata-de-rusia-2687839

Lasă un răspuns