Slovacia: Nou guvern al lui Robert Fico revizuieşte codul fiscal pentru a reduce finanţarea ONG-urilor. „Au sponsorii lor generoşi din străinătate”

0
119

Guvernul slovac condus de premierul social-democrat Robert Fico a anunţat joi o măsură ce va conduce la reducerea ajutoarelor fiscale de care beneficiază ONG-urile, motivând că acestea primesc destui bani din străinătate şi răspândesc ideologii, relatează Agerpres.

Cetăţenii slovaci pot direcţiona 2% din impozitul lor pe venit către un obiectiv social la libera lor opţiune, fiind aici vorba în general despre activităţi ale ONG-urilor. O revizuire a codului fiscal anunţată de guvernul de la Bratislava urmează să includă printre aceste opţiuni pentru direcţionarea procentului de 2% din venit şi pensiile parentale, adică o contribuţie a copiilor pentru pensiile părinţilor lor. Contribuabilii vor fi astfel stimulaţi să direcţioneze acest procent mai degrabă către pensii decât spre ONG-uri.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26672456-slovacia-nou-guvern-lui-robert-fico-revizuieste-codul-fiscal-pentru-reduce-finantarea-ong-urilor-sponsorii-lor-generosi-din-strainatate.htm

 

Lasă un răspuns